NEDERLANDS VETERANEN INSTITUUT

Zorg & Ondersteuning

Logo Nederlands Veteranen Instituut

Er is een landelijk zorgsysteem voor veteranen, onder andere het Veteraneninstituut maakt daar deel van uit en biedt met het Centraal Aanmeldpunt daarvoor toegang. Wanneer u klachten ervaart als gevolg van uw (partners) inzet in militaire dienst, dan bent u bij het LZV (Landelijke Zorgsysteem voor Veteranen) aan het goede adres. Want daar is men goed bekend met de soms extreme omstandigheden waaronder u uw werk hebt gedaan, en met de gevolgen die dat kan hebben voor u en uw naasten. U bent er van harte welkom. Op deze pagina’s meer informatie over het LZV: www.veteraneninstituut.nl/zorg >

Direct hulp nodig?

Het Veteranenloket biedt toegang tot bestaande zorg en dienstverlening van het ministerie van Defensie, het Veteraneninstituut (Vi), het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV), het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en het Veteranen Platform (VP) en maakt deze centraal bereikbaar via één website en één telefoonnummer. Voor een acute zorgvraag is het loket ook buiten kantooruren bereikbaar.

Mailadres: info@veteranenloket.nl
Website: www.veteraneninstituut/veteranenloket > 
Telefoon: 088 334 00 00

Aanvragen Veteranenpas.

Veteranen in dienst ontvangen deze en het Draaginsigne Veteranen in de loop van 2015 automatisch via hun commandant. Bent u veteraan en uit dienst? Dan kunt u hier de veteranenpas aanvragen.

Handboek Veteraan

U vindt hierin antwoord op vrijwel alle vragen die bij veteranen en hun omgeving leven. Download hier het Handboek Veteraan in pdf-formaat.

Verhalen & ervaringen veteranen.

Dat is waar het bij de Interviewcollectie van de Nederlandse Veteranen > van het Veteraneninstituut om gaat. Want veteranen hebben iets bijzonders meegemaakt. Het doorvertellen van deze ervaringen maakt dat iedereen in Nederland weet wat er speelt tijdens een missie. Dat kan via de media of door een veteraan die zijn verhaal vertelt voor de klas.